Gezondheid                                    Opvoedingsondersteuning

Zindelijkheid

Inleiding

​Heb jij als (groot)ouder of opvoeder vragen omtrent zindelijkheid? Wil je graag starten met de zindelijkheidstraining, maar weet je niet goed hoe? Of ben je al een tijdje op zoek? Wij helpen je graag op weg!

 

Vanuit Huis van het Kind Deerlijk werd eind 2020 een zindelijkheidskoffer ontwikkeld. Met deze koffer kan je op een ontspannen, speelse en ludieke manier aan de slag gaan met jouw kindje rond het thema zindelijkheid. Neem hiervoor je tijd, forceer je kindje niet en leg geen druk op het toewerken naar zindelijkheid. Met de materialen uit de koffer kan je aan de slag als je merkt dat je kindje klaar is om aan zindelijkheidstraining te beginnen.

Waar kan ik de koffer uitlenen? 

  •  

 

 

Digitale materialen

Informatie in andere talen

Ben je op zoek naar materialen rond zindelijkheid in een andere taal? De brochure en het plaspoort van Kind en Gezin is beschikbaar is tal van andere talen. Deze vertalingen kan je hier vinden. 

Andere informatie rond zindelijkheid vanuit Kind en Gezin kan je hier vinden.

Infosessie

Heidi Deboosere komt ons vertellen over de do's en don'ts tijdens zindelijkheidstraining. Op welke manier kan je op een ontspannen manier samen werken met jouw kindje rond zindelijkheid? Welke aanpak werkt? Welke hulpmiddelen kan je gebruiken? Wat moet je doen als het niet (meteen) lukt? 

Op dit moment stellen we ook met trots onze zindelijkheidskoffers voor. 

Locatie: UZIEN, De Cassinastraat 10C, 8540 Deerlijk

Datum: donderdag 22 april 2021

Tijdstip: start om 19u30, voorziene einduur: 21u30

Gezien de omstandigheden is er nog onzekerheid over het al dan niet plaatsvinden van de infosessie. Inschrijven is wel reeds mogelijk via de website en is eveneens verplicht. Zo kan er rekening gehouden worden met het maximum aantal personen die toegelaten zijn in UZIEN.

Voorinschrijven kan alvast hier

Indien de sessie niet kan doorgaan, wordt deze uitgesteld. Er wordt geen digitaal alternatief voorzien. 

12 februari 2021

Huis van het Kind Deerlijk

Sociaal Huis Deerlijk

Vercruysse de Solartstraat 22

8540 DEERLIJK

056 73 63 39