top of page

Week van de Opvoeding Deerlijk

Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is – en ook niet altijd even makkelijk – wordt tijdens de Week van de Opvoeding positief opvoeden onder de aandacht gebracht. Het thema dit jaar is ‘Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten…’ 

 

Daarom organiseren de partners van Huis van het Kind Deerlijk  doorheen de Week van de Opvoeding verschillende activiteiten.

 

Op dinsdagnamiddag 23 mei vind een sessie babymassage plaats in het consultatiebureau van Kind en Gezin Deerlijk. Babymassage is in de eerste plaats heel leuk om te doen omdat vrijwel elke baby ervan houdt om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. Massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar het biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Babymassage is woordloos communiceren. Wat voelt u onder uw handen? Hoe reageert de baby erop en wat doet u daar dan weer mee? Al doende ontstaat er een heel gesprek in lichaamstaal waardoor u elkaar steeds beter leert kennen en aanvoelen. Dit geeft een enorme voldoening aan zowel ouder als kind. Uw baby voelt zich veilig en gekend wat de overgang van baarmoeder naar buitenwereld zal vergemakkelijken.
Inschrijven doe je hier:

Op woensdagnamiddag 17 mei is er een heuse spellennamiddag voor kinderen, ouders, grootouders en de rest van de familie. Maar daar stopt het niet, ook zal je een gezond tussendoortje kunnen maken in de refter van het Sociaal Huis. Meer dan 75 gezelschapsspellen en reuzenspellen zullen gratis ter beschikking gesteld worden voor jong en oud. Kom gerust eens snuisteren tussen alle spelletjes die de jeugddienst van Deerlijk te bieden heeft.

 

In het weekend van 20 en 21 mei zijn er dan de openkijkdagen van kinderboerderij Bokkelsot. Het hele weekend is er het kinderdorp Bokkebeach met verschillende activiteiten. Bij de monitoren van de boerderijkampen kan je je laten schminken, er is een springkasteel, een zandbak, ...Ook kan je het hele weekend terecht voor een natje en een droogje op onze weide-terras. Ambachtelijk zelfgebakken pannenkoeken, frietjes, ambachtelijke ijsjes, verse aardbeien, ...

Kom gerust langs en vraag zondag naar onze originele kleurplaat van Week van de Opvoeding.

 

Alle concrete informatie omtrent de activiteiten kan je terugvinden op de flyer.

Ontvangen!

bottom of page