top of page
Begin

SMARTSTOP: ROOKSTOPPROGRAMMA VOOR JONGEREN

Wat is SmartStop?

 

SmartStop is een rookstopprogramma opgesteld voor jongeren van 14 tot en met 20 jaar. Tijdens 5 consultaties worden jongeren begeleid om te stoppen met roken, dit aangepast aan hun leeftijd. De begeleiding gebeurt door een erkende tabakoloog die de extra opleiding voor Smartstop volgde. Een tabakoloog in je buurt kan je hier terug vinden. 

 

Een smartstop-app

Naast de individuele begeleiding is er een SmartStop-app. Deze biedt online ondersteuning bij consultaties, geeft tips en informatie en zorgt voor sociale steun tussen de jongere en andere jongeren. Via de app kunnen jongeren ook aangemoedigd worden om een tabakoloog op te sporen. De app stuurt motiverende berichten naar de smartphone van jongeren. De app registreert het rookgedrag van de jongere, hoeveel dagen ze gestopt zijn en hoe ze zich daarbij voelen.

 

De Website

De website geeft jongeren informatie over de mogelijke beweegredenen om te roken, de voordelen van het stoppen met roken, over afkicken, welke stoffen er in een sigaret zitten, tips bij het stoppen met roken, een test om te weten of de jongere verslaafd is. Ook informatie over de e-sigaret, shisha, de waterpijp en cannabis roken met enkele mythes zijn er terug te vinden.

 

Hoeveel kost het?

Als jongeren kan je aan een voordelig tarief de sessies SmartStop volgen.

Voor één kwartier betaal je 1 euro remgeld.

Per jaar kan de jongere maximum 4 uur individuele begeleiding krijgen aan de terugbetalingstarief.
Voor 4 uur individuele begeleiding betaal je dus maximum 16 euro.

25 januari 2018

Meer informatie?
bottom of page