top of page
Begin

NOK NOK

Voel je jou soms ook niet goed in je vel? Ook als jongere krijg je vaak te maken met heel wat vragen, moeilijkheden, verantwoordelijkheden en dat is niet altijd even gemakkelijk.

De website NOKNOK geeft je heel wat informatie en opdrachten om je beter in je vel te laten voelen. Daarnaast kan je ook je noknok- profiel aanmaken om een eigen dagboek bijhouden. Daarbij kies je zelf welke verhalen je wilt delen en welke je liever voor jezelf houdt.

 

We willen je alvast vier knaltips meegeven.

  • Ik (k)en mezelf. Iedereen is verschillend en dat is maar goed ook. De wereld zou maar saai zijn als iedereen er hetzelfde uitzag en dezelfde hobby’s had. Heb daarom respect voor jezelf en voor anderen.

 

  • Mijn grenzen. Probeer je grenzen te verleggen. Dat geeft je namelijk veel energie. Durf daarnaast ook je grenzen aan te geven. Als je iets niet wil: durf dit dan ook te zeggen.

 

  • Reken op anderen. Het doet goed om je gedachten en gevoelens te kunnen delen met anderen, of dit nu een vriend(in), iemand van je familie of nog iemand anders is. Het is niet altijd even gemakkelijk om met iemand over je gevoelens te praten, maar het kan zeker opluchten. Wanneer je een moeilijkheid niet zelf kan oplossen, durf dan ook zeker hulp te vragen aan anderen.

 

  • Tijd voor mezelf. Opgroeien is niet gemakkelijk en kan voor heel wat spanningen zorgen. Een beetje spanning zorgt dat het leven boeiend blijft, maar neem ook van tijd tot tijd een periode van rust.

Meer informatie?

bottom of page