top of page

'De dokter Bea show’ op Ketnet

Met je kinderen over seks praten is niet makkelijk. Daarom presenteert Ketnet ‘De dokter Bea show’, waarin elke vraag rond seksualiteit en pubertijd beantwoord wordt op een duidelijke maar kindvriendelijke manier.

 

Elke vrijdag om 19 uur op Ketnet, in de gratis Ketnet-app en op Ketnet.be.

 

De bloemetjes en de bijtjes

Kinderen ontdekken steeds vroeger dat het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes niet klopt, onder andere omdat ze op internet gemakkelijk en ongevraagd expliciete dingen zien.

Relationele en seksuele vorming staat dan ook uitdrukkelijk vermeld in de eindtermen van het vijfde en zesde leerjaar. Maar dan nog is het niet makkelijk om met je kinderen over seks te praten.

De dokter Bea show

Daarom presenteert Ketnet “De dokter Bea show”. Een programma waarin elke vraag rond seksualiteit en puberteit beantwoord wordt op een duidelijke maar kindvriendelijke manier, met een absolute glansrol voor actrice Eva Van Der Gucht als dokter Bea.

Het programma kwam tot stand in samenwerking met Sensoa en is gratis beschikbaar in de Ketnet-app en op Ketnet.be. Op Ketnet.be kunnen kinderen ook via een leuke quiz testen wat ze hebben opgestoken van dokter Bea.

 

Handige tips voor ouders

Handige tips om als ouder het gesprek aan te gaan vind je op www.ketnetvoorouders.be. Daar ontdek je ook een overzicht van heel wat andere relevante sites en een educatief platform voor in de klas dat Ketnet samen met Sensoa ontwikkelde.

Als het gesprek thuis toch niet helemaal wil vlotten, kan je kind ook steeds www.awel.be contacteren voor ene geschoold luisterend oor.

bottom of page